Rodzina ptaków fletowych

Rodzina ptaków fletowych to ... Co to jest rodzina ptaków fletowych?

Region australijski jest kolebką ptaków śpiewających. Tutaj żyją w odpowiednich miejscach, poruszając się ekstremalnie szybko po ziemi, nie mniej zręcznie poruszając się wzdłuż gałęzi, ale niezbyt łatwo i pewnie latając. Małe zwierzęta z różnych klas, zwłaszcza szarańcza, małych kręgowców, owoców, ziaren i nasion uzupełnić pokarm, „ptaszki. - Gould mówi - że byłoby tak elegancki i tak miło ożywić kraju, w którym pojawiają się one w linii, lub zręczność ich ruchów na ziemi i nad nimi, albo ich głośne, dźwięczne, fletopodobne krzyki, które sprawiają, że siedzą lub latają. " Przeważnie latają w paczkach od 4 do 6, prawdopodobnie rodzin składających się z rodziców i piskląt. Ich gniazda są wykonane z prętów i są wypełnione trawą i innymi odpowiednimi materiałami. Wkładają 3-4 jaja. Pisklęta, które są karmione i bardzo dzielnie bronione przez oboje rodziców, po pierwszym wylince otrzymują kolorowe pióra.
Crow-whistler (Gymnorhina tibicen), który pojawił się we współczesnych czasach we wszystkich ogrodach zoologicznych, jest najbliżej wieży. Jego długość wynosi 43 cm, długość skrzydła to 27, długość ogona wynosi 14 cm, pióra są głównie czarne, ale szyja, tył, górna i dolna pokrywające pióra ogona oraz pióra przedniej pokrywy są białe. Oczy o kolorze czerwonawo-orzechowym; dziób z brązowego popiołu; nogi w kolorze czarnym.


Raven-Whistler (Gymnorhina tibicen)
Według Goulda, ptak ten jest szczególnie powszechne w Nowej Południowej Walii i jest bardzo uderzające. Jest urządzony bardzo prosty w których nie ścigać, a nie zniszczyć, to leci w ogrodach kolonistów, a dla niektórych nawet odpust wizyty domowe i inne jej patronat spełnia największe łatwowierność. Jej pstrokate upierzenie cieszy jej wzrok, a jej oryginalny poranny śpiew to plotka. Jej ulubionymi miejscami pobytu są otwarte obszary z grupami drzew; więc woli kraje lądowe na lądzie. Jego pokarm składa się głównie z szarańczy, do której niszczy straszną ilość. W sierpniu rozpoczyna się sezon lęgowy i trwa on do stycznia, ponieważ każda para dwukrotnie wylęga dwa pisklęta. Okrągłe i otwarte gniazdo zbudowane jest z prętów i liści i jest wypełnione miękkimi substancjami, które tylko znajduje. Gould nie może produkować jaja, która wynosi 3 lub 4 *, ale to opisuje jajko innego gatunku, bardzo podobny do tego.
* W kopcach śpiewających wron znajduje się od 3 do 5 jaj.
Są na tępych niebieskawo-białe, często zamienia się w czerwone, duże brązowo-czerwone lub brązowe plamki światła kropka jajo w postaci zygzaków.
Kiedy Gould podróżował do Australii, schwytany wrona był rzadkością; w tej chwili często żyjemy. Znajduje wielu wielbicieli. Nawet bez słowa przyciąga uwagę, ale jest szczególnie atrakcyjna, gdy zaczyna swoje dziwne piosenki. Słyszałem, jak wrony śpiewają nadzwyczaj dobrze; ale obserwował wielu innych, którzy opublikowali tylko kilka tonów, tworząc pozór fugi.Każda nuta ich śpiewu jest kompletna i czysta; Dopiero w końcowej zwrotce węszenie jest bardziej prawdopodobne niż flet. Innymi słowy, te ptaki są dobrymi śpiewakami, ale bardzo słabe kompozytorzy i, dodatkowo, często psując jej śpiew wszelkiego rodzaju dziwactw, które przychodzą do ich umysłów. Są one bardzo mimika i zapamiętać słowa, nie zwracając uwagi na który wykonuje ich łatwe - czy, lub jakieś inne narzędzie śpiew ptaków, narządy baryłkę. Wiele wrony, które widziałem, był mieszany z jego śpiewu znajomy, szczególnie ulubionych motywów ludowych, które słyszeli, według wszelkiego prawdopodobieństwa, przez żeglarzy podczas przeprawy morskiej. Niezmiennie spotykają znajomych ze śpiewem, a przyjaciele nawet z jakąś czułością. Jednak ich przyjaźń jest jeszcze łatwiej stracić niż kupić, bo wrony, w moim własnym doświadczeniu, jest bardzo pewny siebie i porywczy, nawet mściwe istoty, tak że przy najmniejszej okazji, często zaczynają się w bardzo delikatnej biznesowej sposób dziobie. Rozwścieczony, oni podnieść pióra, rozłożone skrzydła i ogon, i jak wściekły kogut, złapać sprawcę ich spokoju. Z takimi siebie, ale także żyć w ciągłej kłótni i walki, a atakować innych ptaków z żądzy krwi.
Ich zawartość w komórce nie jest trudna. Dla nich w każdym razie potrzebne jest mięso, chociaż są zadowolone z pokarmu roślinnego. Mięso, chleb i owoce to ich główne pożywienie. W przypadku pogody nie są one bardzo wrażliwe i mogą bezpiecznie pozostać wolne w zimie.

Życie zwierząt. - M .: Państwowe wydawnictwo literatury geograficznej. A. Brem. 1958.